KÕIK HEA ÜHES KAUSIS | Tummine raamen sealihaga, raamen kodusel moel ja vürtsikas raamen kanaga

Ragne Värk, 21. oktoober 2020

Ramen on jaapanipärane supp, mille komponendid saab sööja tõsta taldrikusse vastavalt oma maitse-eelistustele. Proovi sinagi!

Tummine raamen sealihaga

(Ragne Värk)


Supp, mis on sama toitev nagu mõni praad, sest kaussi täidavad ohtrad lisandid ja vaid pisut puljongit. Eriti mugav on seda teha eelmise päeva söögikorrast alles jäänud ahjulihaga.

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 20 min

  • 1,5 l puljongit (sobib nii enda tehtud kui ka poes müüdav valmispuljong)
  • 400 g rebitud või õhukeseks viilutatud sealiha (soovi korral võid kasutada ka valmistooteid)
  • 150 g raamennuudleid
  • 1 porgand
  • 100 g punast kapsast
  • 2 suurt peotäit spinatilehti
  • 4 keedetud muna
  • maitserohelist (murulauku, koriandrit või rohelist sibulat)
  • soola, pipart

Kuumuta puljong keemiseni. Lisa liha ja kuumuta minutike. Teises potis keeda soolaga maitsestatud vees valmis raamennuudlid (selleks kulub umbes 3 minutit).
Riivi porgand või ribasta see juurviljalõikuriga. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks.
Jaota nuudlid nelja kaussi. Lisa porgandi- ja kapsaribad ning spinatilehed. Tõsta liha puljongist välja ja jaota samuti kaussidesse.
Vala ka puljong kaussidesse. Tõsta peale munapoolikud ning raputa üle musta pipra ja maitserohelisega.

Raamen kodusel moel

(Ragne Värk)


See retsept ei ole klassikaline, vaid pisut kodusem ja lihtsam – traditsioonilist liha ja nuudleid asendavad pelmeenid.

Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 30 min

  • 1 muna
  • 1 porgand
  • 1 sl (seesami)õli
  • 1 küüslauguküüs (peeneks hakituna)
  • 1 sl hakitud ingverijuurt
  • 1 sl hakitud tšillit (soovi korral)
  • 200 g šampinjone
  • 5 dl puljongit
  • 1–2 sl sojakastet
  • 1 sl austrikastet
  • 12–14 pelmeeni
  • suur peotäis brokoliõisikuid
  • rohelist sibulat, seesamiseemneid, seesamiõli

Keeda muna umbes 5 minutit, et kollane jääks parajalt vedel. Ribasta porgand või lõika meelepärasteks tükkideks. Vala potipõhja õli ja kuumuta selles pehmeks küüslauk, ingver ning tšilli. Lisa ka šampinjoniviilud ja kuumuta, kuni kõik komponendid on pehmed. Vala juurde puljong, soja- ja austrikaste. Lisa pelmeenid ja keeda, kuni need on pehmed. Poole pealt lisa brokoliõisikud ja porgandiribad.
Serveerides jaota komponendid kaussidesse, lisa puljong. Aseta kaussi ka varem keedetud ja poolitatud muna. Raputa peale rohelist sibulat ja seesamiseemneid ning piserda üle seesamiõliga.

Vürtsikas raamen kanaga

(Ragne Värk)


Kookospiimamekki ja teravat toitu hindavatele kokkajatele on kindlasti meelepärane just see supp.

Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 20 minutit

  • 2 dl kanapuljongit (sobib nii enda tehtud kui ka poes müüdav valmispuljong)
  • 2 dl kookospiima
  • 60 g raamennuudleid
  • 1 sl sojakastet
  • 1 tl teriyaki-kastet
  • 1 tl mett
  • 0,5 tl karripastat (kui vürtsikust ei armasta, võid selle ära jätta)
  • 1 tl ingverijuurt (peeneks hakituna)
  • peotäis spinatilehti
  • 0,5 paprikat
  • rebitud kanaliha (sobib puljongi keetmisest saadud liha või näiteks eelmise päeva kanapraest alles jäänud liha)
  • 1 laimimahla
  • soola, pipart
  • koriandrit ja laimiviile (peale)

Pane puljong ja kookospiim potti keema, lisa nuudlid. Nuudlite valmimise ajal lisa segades soja, teriyaki-kaste, mesi, karripasta ja ingver. Kui nuudlid on juba peaaegu pehmed, sega sisse spinatilehed, paprikaribad ja kanaliha. Keeda nuudlid pehmeks, vajadusel lisa puljongit.
Maitsesta laimimahla ja soola-pipraga. Serveeri koriandrilehtede ja laimiviiludega.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?