SAMM-SAMMULT | Kindral Tso kana on sõltuvust tekitavalt hea roog!

Ragne Värk, 5. august 2020

Kindral Tso kana on maitserohke roog, mida hakkab jumaldama igaüks, kes ampsu võtab. Muide − eriti sõltuvust tekitav on kaste!

Valmistamisaeg: 35−45 min
Kogus: neljale

Kana marinaad:

  • 900 g kanakintsuliha
  • 1 sl heledat sojakastet
  • 1 sl riisiäädikat
  • 1 munakollane
  • 75 g maisitärklist
  • soola

Kaste:

  • 1 dl puljongit
  • 1 sl maisitärklist
  • 2 sl riisiäädikat
  • 2 sl tomatipastat
  • 4 sl heledat sojakastet
  • 2 sl pruuni suhkrut

Praadimiseks:

  • maapähkliõli
  • 0,5−1 tšilli
  • 1 tl hakitud ingverit
  • 1 tl hakitud küüslauguküünt
  • 1 tl seesamiõli
  • Serveerimiseks:
  • rohelist sibulat
  • seesamiseemneid
  • riisi

Tee nii!
1. Kastme valmistamiseks pane kõik komponendid kaussi ja vispelda ühtlase kastme saamiseni.


2. Poolita noaga kintsulihatükid. Võid kintsuliha asemel kasutada ka kanafileed, kuid kintsuliha jääb lõpptulemusena mahlasem ning sobib sellesse rooga paremini.


3. Pane liha kaussi. Lisa sojakaste, riisiäädikas ja munakollane. Sega marinaad korralikult lihasse.


4. Lisa maisitärklis. Sega, kuni kõik lihatükid on ilusti kaetud. Maitsesta paari näpuotsatäie soolaga.


5. Vala vokkpannile või tavalisele pannile helde käega maapähkliõli. Viimase puudumisel võid kasutada ka tavalist õli. Prae kanatükid kuumas õlis küpseks ja kuldpruuniks. Prae mitmes jaos, et pannile ühekorraga liiga palju liha ei saaks. Tõsta lihatükid taldrikule.


6. Puhasta pann. Kuumuta taas õli. Lisa hakitud tšilli, ingver ja küüslauk, kuumuta kiirelt läbi. Väldi komponentide kõrbemist.


7. Vala pannile kaste. Kuumuta madalal temperatuuril paksenemiseni, see võtab aega umbes 3−4 minutit. Kaste pakseneb tänu maisitärklisele silmanähtavalt.


8. Kui kaste on paksenenud, lisa juurde eelnevalt praetud kanatükid. Kuumuta ettevaatlikult segades paar minutit. Oluline on, et kogu kanaliha saaks kastmega kokku. Tõsta pann tulelt. Nirista roale seesamiõli. Enne serveerimist raputa kanale rohelist sibulat ja seesamiseemneid.



Kõige paremini maitseb see kanaroog riisiga serveerituna!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?