Moodne pitsapõhi valmib... brokolist!

Retseptid ja fotod: Ragne Värk, 3. jaanuar 2020

Kui oled selle rohelise köögivilja pooldaja, hakkab see maitserohke ja gluteenivaba pitsapõhi sulle kindlasti meeldima. Katteks lisa kõike seda, mida kasutad pitsa peal ka muidu.

Mitmele: 2-le
Valmistamisaeg: 40 minutit

  • 275 g brokolit
  • 2 muna
  • 100 g riivitud parmesani
  • 50 g mozzarella’t
  • soola, pipart

Katteks:

  • pisut tomatipastat (võid selle ka lisamata jätta)
  • küpsetatud liha, sinki vms
  • riivitud juustu
  • mozzarella’t

1. Peenesta brokoli köögikombainis või riiviga.


2. Laota brokolipuru õhukese kihina ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 10 minutit.


3. Pane kõik komponendid kaussi, maitsesta ja sega ühtlaseks massiks.


4. Tõsta brokolimass ahjuplaadile ja suru kätega õhemaks ringiks.


5. Küpseta põhja 175 kraadi juures 10–15 minutit.


6. Lisa meelepärased kattelisandid ja küpseta 175 kraadi juures veel umbes 10–15 minutit ehk kuni juust on meeldivalt sulanud ning mullitab.


Soovi korral võid brokoli asendada lillkapsaga.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?