SAMM-SAMMULT | Suitsukanatäidisega keedutainarull paneb lauas peo püsti

Ragne Värk, 17. veebruar 2021

Enamasti valmistatakse keedutainast magusroogi. Meie aga keerame kokku ühe tõelise piduroa, mis on hea asendus näiteks magusale rullbiskviidile.

Valmistamisaeg: 45 minutit
Kogus: 10-le

Suitsukana võid asendada ka küpsetatud lõhe, tuunikala, heeringa või juurviljadega.

Keedutainas:

  • 3 dl piima
  • 80 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 150 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 4 muna

Täidis:

  • 0,5 paprikat
  • 1 sellerivars
  • 250 g suitsukana
  • 2 sl tilli (hakituna)
  • 2 sl majoneesi
  • 150 g sulatatud juustu
  • soola, pipart

Tee nii!
1. Valmista tainas. Aja potis piim keema. Lisa või ja sool. Kuumuta, kuni viimased on lahustunud.

undefined (Ragne Värk)


2. Tõsta pott pliidilt. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber. Lisa ühekorraga piimasegule. Sega kiiresti ühtlaseks.

undefined (Ragne Värk)


3. Pane pott uuesti pliidile. Kuumuta segades, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ja moodustab ühtlase palli.

undefined (Ragne Värk)


4. Tõsta pott uuesti tulelt. Lase tainal pisut jahtuda. Lisa ükshaaval munad. Sega korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv.

undefined (Ragne Värk)


5. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse vormi (näiteks 25 × 38 cm). Pista ahju ja küpseta 220 kraadi juures 15−20 minutit.

undefined (Ragne Värk)


6. Täidise valmistamiseks prae pannil õlis pehmeks tükeldatud paprika ja seller. Lase segul mõni minut jahtuda. Sega köögiviljad kokku tükeldatud suitsukana, tilli, majoneesi ja veidikese soola-pipraga.

undefined (Ragne Värk)


7. Kummuta valminud tainas alusele. Eemalda küpsetuspaber, kuid jäta see küpsetatud tainale peale ja kata rätikuga. Viimane aitab küpsetises niiskust säilitada. Võid küpsenud põhja ka kergelt veega pintseldada.

undefined (Ragne Värk)


8. Määri sulatatud juust küpsetatud keedutainapõhjale. Laota peale valmistatud täidis. Jäta äär paari sentimeetri ulatuses katmata.

undefined (Ragne Värk)


9. Keera küpsetatud põhi lühemast servast rulli. Kuna tainas on elastne, on rullikeeramine lihtne. Lase rullil enne serveerimist vähemalt 30 minutit külmkapis maitsestuda. Võid küpsetise valmistada ka päev enne serveerimist.

undefined (Ragne Värk)
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?