Teeme selgeks: milline küünal sobib allergikule ja kas lõhnaküünlad on mürgised?

Annaliisa Köss, 24. november 2021

Odavam või kallim, parafiinist või steariinist, aroomiga või aroomita? Milliseid küünlaid meie kaubanduses leidub ja mille järgi teha oma valik, selgitab Maie Kirt Võhma Valgusevabrikust.

Meie esivanemad tegid küünlaid sea- ja lambarasvast, ka mesilasvahast. Tänapäeval on valik laiem ning küünlaid toodetakse erinevatest loomsetest, taimsetest ja mineraalsetest vahadest. Kui viimastest on maailmas enim levinud parafiinist küünlavaha, siis taimsetest vahadest kasutatakse nii oliiviõli baasil steariini, aga ka soja-, rapsi-, kookos-, palmi- ja veel mitmeid teisi vahasid. „Vastutustundlik tootja toob toote etiketil alati välja koostise, mille põhjal saab tarbija oma valiku teha,“ selgitab Maie Kirt ja lisab, et kvaliteetne tooraine on alati kallim.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?