PÕNEV: Sealiha on jätkuvalt populaarne

Ragne Värk, 24. november 2021

Sealiha on endiselt number üks lihavalik eestlaste toidulaual, näiteks 2020. aastal söödi seda inimese kohta suisa 40 kg. Statistikaameti eelmise aasta andmetel moodustab sealiha 51% Eesti lihatarbimisest. Sellele järgnevad linnu- (34%) ja veiseliha (12%).

Sealihal on palju väärtuslikke omadusi – lihas sisalduvad loomsed valgud on organismile vajalikud ja aitavad hoida pikalt täiskõhutunnet. Et nüüdisaegne seakasvatus toodab võrreldes aastakümnetetaguse ajaga oluliselt väiksema rasvasisaldusega liha, võib taist sealiha rasvasisalduse poolest võrrelda lausa linnulihaga. Seetõttu sobib sealiha toidulauale ka siis, kui eesmärk on tervislikult kaalu langetada.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?