OHHOO! Tähista India piimapäeva isetehtud kaerapiimaga

Ragne Värk, 25. november 2020

Piimal on rohkelt häid omadusi ja rahvusvaheliselt tähistatakse piimapäeva 1. juunil. Ent India, mis on üks suuremaid piimatootjaid maailmas, tähistab piimapäeva hoopis 26. novembril.


Piim on tuntud kui suurepärane kaltsiumiallikas. Lisaks on see asendamatu komponent mitmete toitude valmistamisel. See on ka hea abimees, kui oled juhtunud suhu pistma midagi liiga vürtsikat. Piima joomine aitab ootamatut ilutulestikku suus mahendada!


Viimastel aastatel on rohkelt populaarsust kogunud ka taimsed piimad. Proovi ka ise üht sellist valmistada. Tee putru, pane kohvile või paku taimetoitlasest sõbrale koogi kõrvale!

Kaerapiim

Valmistamisaeg: 15 minutit

  • 6 dl vett
  • 1 dl kaerahelbeid
  • 1 kuivatatud dattel
  • näpuotsatäis soola

Pane kõik komponendid kannmikserisse. Surista paar minutit, kuni kõik on kenasti segunenud. Nõruta segu läbi sõela. Ära massile peale suru, nii saad selgema piima. Parima tulemuse saamiseks võid nõrutatud piima veel kord läbi sõela valada.
Hoia valminud jooki külmkapis.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?