MAAILMA PARIMAD KOMMID! Kohalik šokolaadimeister viis Eesti maailmakaardile
«Ühe raksuga ei tule midagi. Ikka katsetada on vaja,» ütleb Chocolala tootmisjuht Inessa-Agnetha Malk, kelle käe all valmivad maailma ühed paremad šokolaadikommid.
Meie väike riik läks lõppeval aastal tänu Inessale (26) ajalukku. Kui kokad võtavad omavahel mõõtu võistlusel Bocuse d’Or, siis šokolaadimeistritel on selleks Chocolate Awards. Varem noppisid eestlased auhindu kategoorias, kus osaleti koos teiste Ida-Euroopa riikidega. Ent sel korral pärjati kaks Inessa mõttesähvatusena sündinud maiust pronksi ja hõbedaga ülemaailmses kategoorias. Šokolaadikonkursi finaalvõistlusel Guatemalas hindas žürii palsamiäädikaga trühvli tumeda šokolaadi trühvlite klassis hõbemedali vääriliseks. Šokolaadikreemide ja kommitäidiste kategoorias sai sidruni-, mee- ja rosmariinikaramelliga tumeda šokolaadi trühvel pronksi. «Miks ei peaks palsamiäädikat kommi sisse panema? See on ju kohati magus, kui seda tomati või mozzarella peale niristada,» õpetab Inessa meeli avatuna hoidma.