MAAILMA KÖÖK. Baskimaa | Kreemise täidisega juustukook

Ragne Värk, 2. oktoober 2024

New Yorgi juustukook tõugatakse peagi vist troonilt, sest kohvikutes on selle asemele tõusmas uus valitseja – Baskimaa juustukook. Võrreldes klassikutega valmib see veel lihtsamalt ja maitseb võrratult.

Valmistamise aeg
15 minutit + küpsemisaeg
Kogus
10 portsjonit
  1. 600 g toasooja toorjuustu
  2. 175 g suhkrut
  3. 4 muna
  4. 1 tl vanilliekstrakti
  5. 2 sl nisujahu
  6. 0,5 tl soola
  7. 200 ml vahukoort
  1. Vahusta toorjuust suhkruga. Löö ükshaaval juurde munad, sega iga muna järel korralikult. Sega kokku kuivained ja lisa lusikaga keerutades toorjuustusegusse. Viimasena vala juurde vahukoor, tee korralikult ühtlane mass.

  2. Vala täidis küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø 20 cm) põhjale. Küpseta 190 kraadi juures 40–50 minutit, kuni kook on pealt pruunistunud, samas keskelt kergelt võbiseb. Tõsta ahjust ja lase jahtuda, seejärel tõsta külmkappi tahenema.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?