1, 2, 3 JA VALMIS! Põnevad praepirukad
Ragne Värk, 2. oktoober 2024
Pannil valmivad viineripirukad ei võta kokalt üleliia aega ning täidavad hästi kõhtu – seepärast on need hommikusöögiks lausa suurepärased.
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
2 portsjonit
- 2 saiaviilu
- pehmet võid
- 6 viinerit
- 2 muna
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 2 sl riivjuustu
- soola, pipart
Lõika saiast kaks umbes 2,5 cm paksusega viilu. Uurista keskelt sisu välja, äärtele jäta pisut pehmet osa. Määri viilude mõlematele pooltele võid. Lõika viinerid samuti umbes 2,5 cm pikkusteks juppideks. Klopi omavahel munad, tüümian ja juust, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta pannil pisut õli, Tõsta saiad pannile ja aseta tehtud aukudesse viinerid (lõikepool all ja ülal). Täida süvend täielikult viineritega ja nirista peale munasegu. Küpseta keskmisel kuumusel kaane all, kuni muna-juustusegu pealt hüübib. Seejärel küpseta teiselt poolt. Serveeri kohe.