MAAILMA KÖÖK | GRUUSIA. Kana tomatikastmes
Kiiretel argiõhtutel aitab alati hädast välja retsept, mille põhjal valmib ruttu ja kerge vaevaga tõeline lohutustoit. Sööjad tänavad kindlasti!
- 1 kg kondi ja nahaga kanakintsuliha
- 1 sibul
- 5 küüslauguküünt
- 1 suurem paprika
- 0,5 tl tšillihelbeid
- 2 purki purustatud tomateid
- kimbuke värsket koriandrit
- soola, pipart, suhkrut, õli
Maitsesta liha korralikult soola-pipraga. Kuumuta paksupõhjalises potis paras sorts õli ja pruunista mõlemalt poolt kuldseks. Kui ühekorraga kogu liha ära ei mahu, tee mitmes osas. Tõsta kõrvale.
Tükelda sibul, küüslauguküüned ja paprika. Aja samas potis taas sorts õli kuumaks. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Poole pealt on küüslaugu ja paprika kord. Hoia tulel minutijagu, sega juurde tšillihelbed ja purustatud tomatid. Tee lusikaga mõned tiirud, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning pane kastmesse kanatükid. Lase kiirelt keema tõusta ja hauta kaane all 40–45 minutit. Viis minutit enne valmimise lõppu puista sisse hakitud koriander. Maitsesta lõplikult ja kutsu sööjad lauda.
Lihtne!