NAISTELEHE PEATOIMETAJALT | Silja Paavle: „Ükski maks ei tekita rõõmu liikumisest, paranda tervist ega aita iseendaga sõbraks saada.“

Silja Paavle, 13. märts 2024

Minu lapsepõlve üks magusamaid mälestusi on hapukoor, millele sai mõnuga kakaod ja suhkrut sisse segatud. See oli käepärane magustoit ajal, mil muud väga saada ei olnud – kõigil minuealistel.

Üks asi oli magusaisu, mis seda sööma ajendas. Teine energiavajadus – maalastel ju enda liigutamise võimalustest puudust ei tulnud. Kallite trennide asemel tegime heina, tassisime loomadele ämbritega süüa, kõplasime peeti, sõitsime rattaga küla teise otsa lahvkasse või hoopis naaberkülas asuvasse poodi, koolipidudelt kõmpisime ka kottpimedas kolm kilomeetrit koju. Gümnasistina käisin rattaga 16 kilomeetri kaugusel diskodel ja bensiinikriisi ajal oli minu kodutee igal reedel 11 kilomeetri pikkune. Kui oli vaba aeg, tegime lepasõitu või tagusime vutti. Allar Levandi ja Ago Markvardti sportlasekarjääri tipus korraldasime isegi kahevõistlust, hüppemäeks meie heinamaa servas olnud lumega kaetud kivihunnik. See oli normaalsus. Väga õnnelik normaalsus.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?