MAAILMA KÖÖK. TUNEESIA | Tuunikalapirukas
Oivalised ja krõbedad täidisega pirukad valmivad nii ahjus kui ka pannil praadides. Väärivad avastamist!
- 5 lehte filotainast
- sulatatud võid
- 200 g kartulit
- 3 muna
- 1 sl kappareid
- 1 karp (195 g) tuunikala omas mahlas
- punt tilli, peterselli ja talisibulat
- värskelt jahvatatud musta pipart
- serveerimiseks värsket salatit, harissat ja sidrunilõike
Keeda kooritud kartulid pehmeks soolaga maitsestatud vees. Haki maitseroheline ja keedetud munad. Murenda kartulid kahvliga. Lisa munad, kapparid ja maitseroheline. Maitsesta soola-pipraga, sega täidis hästi läbi.
Pintselda tainalehte kergelt sulatatud võiga. Voldi pooleks ja siis omakorda pooleks nii, et moodustuks kolmnurk. Liigne serv lõika ära. Keera tainaleht lahti, tõsta keskele 2 sl täidist. Voldi tainas diagonaalselt üle täidise, et saaksid jälle kolmnurga. Suru servad tihedalt kinni.
Pintselda pirukat veel sulavõiga ja küpseta 200kraadises ahjus kuldselt krõbedaks (5–8 min).
Pannil prae oliiviõlis mõlemalt poolt mõned minutid, kuni pirukas on kuldne. Lõpuks tõsta köögipaberile nõrguma, et liigne rasv eralduks.
Aga retsepti ei tasu kinni jääda. Tuunikala võid asendada meelepärasega, näiteks krevettide, hakkliha, ricotta või ainult kartulite ja ürtidega. Viimaseid lisa samuti eelistuse järgi. Piruka juurde käivat tšillipastat (harissat) võid lisada täidisesse, kuid ka kõrvale pakkuda.