SAMM-SAMMULT | Matkapirukad grillvorsti-kartulitäidisega
Siin täidisega koonerdatud ei ole. Muidugi sobivad need kohe ahjusoojalt maiustamiseks, kuid on imehead ka jahtunult. Pirukates saad edukalt ära kasutada eelmisest toidukorrast alles jäänud grillvorste.
- 6 dl nisujahu
- 1 tl suhkrut
- 1 tl soola
- 1 tl kuivpärmi
- 250 ml sooja vett
- 5 sl õli
Sama tainaretsepti kasutades katseta erinevate pirukatäidistega.
- 500 g kartulit (koorimata kogus)
- 1 muna
- 250 g küpsetatud grillvorsti
- 75 g riivitud juustu
- 2 sl tilli
- soola, pipart
- 1 lahtiklopitud muna
- seesamiseemneid
1. Sega kuivained omavahel. Lisa soe vesi ja õli.
2. Sõtku tainas kätega ühtlaseks palliks.
3. Tõsta valmis pall 50kraadisesse ahju 30 minutiks kerkima. Selle ajaga peaks tainas olema kahekordistunud.
4. Täidiseks koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja purusta kahvliga püreeks, vahepeal lisa muna ning sõtku kartulimassiga kokku.
5. Sega täidiseained omavahel, maitsesta.
6. Jaga kerkinud tainas kümneks ja keeruta valmis pisikesed pallid.
7. Rulli jahusel pinnal ümmarguseks.
8. Pane ringi alumisele osale korralik kogus täidist.
9. Tõsta vabaks jäänud tainapool täidisele ja suru kahvliga ääred korralikult kinni. Peida ääred piruka alla. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja raputa üle seesamiseemnetega. Küpseta 180 kraadi juures u 30 minutit.