MAAILMA KÖÖK. ITAALIA | Focaccia deliziosa!

Ragne Värk, 24. september 2025

Kuldse kooriku ja imepehme täidisega klassik. Paneb maitsemeeled helisema lihtsa suupistena, kuid sama võrratut naudingut pakub kastmerohke roa kõrval.

Valmistamise aeg
45 minutit + küpsemisaeg
Kogus
10 portsjonit
  1. 1 tl kuivpärmi
  2. 1 tl soola
  3. 1 tl suhkrut
  4. 200 ml käesooja vett
  5. 1 sl kuivatatud ürte
  6. 300 g nisujahu
  7. 50 ml oliiviõli
Peale:
  1. kirsstomateid
  2. oliiviõli
  3. värsket tüümiani
  4. meresoola, pipart
  1. Sega kuivpärm, sool ja suhkur sooja veega. Lisa segades ürdid ja jahu ning alusta sõtkumisega. Samal ajal nirista juurde oliiviõli. Sõtku ühtlaseks. Vajadusel lisa pisut oliiviõli, kui tainas käte külge kinni jääb.

  2. Kergita tainast 50kraadises ahjus 40 minutit. Sõtku tainas läbi ja laota kandilisse ahjuvormi. Tee sõrmedega sisse augud, suru lohkudesse poolitatud kirsstomatid, piserda üle oliiviõliga, raputa peale meresoola, pipart ja tüümiani. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?