SUVEHOIDIS: kodune talveletšo

Ragne Värk, 24. september 2025

Suvemaitsetest pungil purk meelitab päikese kööki ka siis, kui aknale rabistab jäine vihm või maa kattub lumevaibaga.

Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
2 portsjonit
  1. 500 g punaseid paprikaid
  2. 250 g tomatit
  3. 1 sibulat
  4. 1 küüslauguküünt
  5. 1 sl õli (praadimiseks)
  6. 1 sl valge veini äädikat
  7. 2 sl suhkrut
  8. 1 tl soola
  9. 1 loorberileht
  10. 4 pipratera
  1. Tükelda seemnetest puhastatud paprikad. Koori tomatid ja tükelda sibul. Kuumuta potis õli ja prae sibul klaasjaks. Pane juurde paprika, tomatid ja küüslauguküüs. Hauta 15–20 minutit madalal kuumusel, aeg-ajalt sega. Lisa sool, suhkur, pipraterad, loorberileht ja äädikas. Hauta veel 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja segu paksenenud. Tõsta valminud segu kohe eelnevalt puhastatud purkidesse ja kaaneta.

  2. Kaua säilib: Külmkapis umbes neli-viis kuud. Avatud purki hoia samuti külmkapis, kuid tarbi ära nädala jooksul.
    Kasutamine: Paku liharoogade, kartuli või riisi kõrvale. Sobib ka võileivakatteks, lisandiks pastale või pelmeenide täidiseks.
    Soovitus: Vürtsikuse saamiseks lisa tšillipipart, suitsutatud paprikapulbrit ja musta pipart

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?