MAAILMA KÖÖK. KREETA | Kana grillvarras
Liisi Laanemäe, 30. aprill 2025
Lükka grill kuuri alt õuele ja lüki lihatükid varrastele. Peagi täitub hoov tänulike sööjatega.
Valmistamise aeg
40 min + maitsestumisaeg
Kogus
4 portsjonit
- 600 g broilerikintsuliha
Marinaad:
- 4 sl oliiviõli
- 2 küüslauguküünt
- 2 sl kuivatatud punet
- 1 sl kuivatatud piparmünti
- 0,5 tl kuivatatud basiilikut
- 3 sl sidrunimahla
- soola ja musta pipart
Tükelda liha suupärasteks tükkideks. Lisa marinaadiained, maitsesta soola ja rohke pipraga. Pane liha õhukindlasse anumasse või hermeetiliselt suletavasse kotti ning jäta vähemalt kaheks tunniks kuni üle öö jahedasse maitsestuma.
Seejärel lüki lihatükid varrastele. Küpseta grillil või ahjus grillrežiimil 225kraadises kuumuses 15 minutit. Seejärel keera varrastel teine külg ja küpseta veel, kuni liha on kenasti pruunistunud.