SUVEHOIDIS | Marineeritud maasikad

Ragne Värk, 19. juuni 2024

Kui oled kunagi mekkinud maasikakompotti, siis marineeritud maasikad sarnanevad sellega üsnagi. Ainus vahe on, et selles hoidises tõusevad maitsed palju rikkalikumalt esile. Veiniäädikas aitab sellele kuhjaga kaasa, aga ei jää üleliia domineerima, vaid lisab lihtsalt kergelt põnevust.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 1 kg maasikaid
  2. 7 musta pipra tera
  3. piparmündilehti (igasse purki umbes kuus)
  4. 3,5 dl vett
  5. 3 dl suhkrut
  6. 3 dl valgeveiniäädikat
  1. Eemalda maasikatelt roheline osa ja poolita marjad. Jaota purkidesse, lisa piparmündilehed ja pipraterad. Pane potti vesi ja suhkur ning kuumuta suhkru sulamiseni. Lisa äädikas ja kuumuta keemiseni. Vala kuum marinaad kohe marjadele. Sulge kaanega ja lase jahtuda. Säilita külmkapis.

Kaua säilib: Külmkapis säilivad 4–6 kuud. Kui purgi avad, tarbi ära viie päeva jooksul.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?