MAAILMA KÖÖK. KANADA | Nanaimo koogiruudud

Ragne Värk, 19. juuni 2024

Küpsetamata maius pakub sööjale põnevaid tekstuure. Parajalt magus kook sobib valmistamiseks igal ajal. Suurepärane koos tassikese kohvi või külma piimaga!

Valmistamise aeg
45 min + tahenemisaeg
Kogus
9 portsjonit
Põhi:
  1. 100 g võid
  2. 30 g naturaalset kakaopulbrit
  3. 25 g suhkrut
  4. 1 muna
  5. 200 g digestiivküpsiseid
  6. 50 g India pähkleid
  7. 50 g kookoshelbeid
Täidis:
  1. 150 g toasooja võid
  2. 2 sl vanillikastmepulbrit (Ekströms)
  3. 3 sl vahukoort
  4. 100 g tuhksuhkrut
Kate:
  1. 50 ml vahustamata vahukoort
  2. 100 g tumedat šokolaadi (56% või 70%)
  1. Sulata võitükid, kakaopulber ja suhkur veevannil ühtlaseks. Lisa muna ja kuumuta segades, kuni tulemus jääb siidine ja läikiv. Kõige mugavam on kasutada visplit. Tõsta kõrvale.

  2. Peenesta küpsised kannmikseris või lihahaamriga nii, et segu jääks kergelt tükiline, mitte peen puru. Haki pähklid. Lisa küpsisepuru, pähklid ja kookoshelbed võisegusse ja sega ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga kaetud kandilise koogivormi (20 × 20 cm) põhjale. Jäta ootele.

  3. Täidiseks hõõru või kausis lahti. Lisa ülejäänud koostisosad ning aja võisegu vahule. Määri koogipõhjale. Tõsta külmkappi vähemalt tunnikeseks.

  4. Katteks kuumuta koor potis keemiseni, lisa šokolaaditükid ja lase neil sisse sulada. Sega ühtlaseks. Nirista kate koogile ja määri spaatliga ühtlaselt laiali. Lase külmkapis veel kord taheneda umbes tunnijagu. Enne serveerimist lõika kook ruutudeks.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?