MAAILMA KÖÖK | LEEDU. Jahutav külmsupp peediga
Ragne Värk, 29. mai 2024
Soojade ilmade tervituseks on parim aeg tutvustada Leedust pärit kosutavat külmsuppi. Toitev kõhutäis valmib vähese vaevaga, kuid koosneb vaid sellele suvesupile omastest toorainetest.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
- 2 muna
- 4 kartulit
- 1 pikk koorimata kurk
- 3 sl värsket hakitud tilli
- 2 sl hakitud rohelist sibulat
- 300 g keedetud peeti
- soola, pipart
- 1 l keefiri
Keeda munad. Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, lase jahtuda. Tükelda kurk ja tõsta kaussi. Lisa hakitud muna, tükeldatud kartulid, till ja roheline sibul. Riivi peet ja sega ülejäänud komponentidega. Maitsesta korralikult soola ja pipraga ning vala juurde keefir. Maitsesta lõplikult ja hoia külmkapis serveerimiseni.
Lihata!