HINGEVALU PANEB LOOMA | Laulutekstimeister Vally Ojavere: „On Jumala arm, et üldse elavate kirjas olen.“

Verni Leivak, 29. mai 2024

„Looma võib panna ka suur rõõm, aga just suur hingevalu on see tõeline looming,“ lausub Eesti hinnatumaid laulutekstide kirjutajaid Vally Ojavere, kes äsja juba neljanda luulekogu üllitas.

Enam kui 600 laulule sõnad kirjutanud Vallylt (82) ilmus hiljuti neljas luulekogumik. Ja mis seal salata, kirjutama ärgitab teda nagu paljusid teisigi loojaid eeskätt armastus, mis teda vahel õnnetuks või õnnelikuks teeb ning mille eest ta Kõigekõrgemale tänulik on. „Ega mul muud teha ole, kui luuletada. Pole enam selles eas, kui tahaks väga käia kontsertidel. Sinna võib mind vaid karistuseks küüditada. Nüüdset rütmimuusikat võin kuulata vaid ühe loo, sedagi läbi häda ning tänan Jumalat, et sattusin elama ja laulutekste kirjutama väga ilusa muusika ajal,“ tunnistab Vally. „Praegu pole mitte meloodiavaene, vaid meloodiavaenulik aeg. Mulle on praegu parim muusika vaikus.“

Omal ajal, kui Vally estraadi- ja varieteelavalt taandus, leidis naine, et lavalt lahkuda tuleb õigel ajal. Laulusõnu võib aga kirjutada isegi 80aastaselt, ja täpselt nii ongi läinud. Viimati kirjutas ta tekste Merle Liljele.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?