1, 2, 3 JA VALMIS! Kevadine virsiku-kohupiimakook
Ragne Värk, 17. aprill 2024
Kodune kohupiimakook võlub lihtsa valmistamisviisiga. Boonusena pole vaja üleliia palju komponente.
Valmistamise aeg
15 minutit + küpsemisaeg 40 minutit
Kogus
10 portsjonit
- 200 g digestiivküpsiseid
- 50 g sulatatud võid
Täidis:
- 600 g teralist vanillikohupiima
- 2 muna
- 100 g martsipani
- 300 g kompottvirsikuid
Jahvata küpsised peeneks puruks ja sega kokku sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22 cm) põhjale.
Täidiseks sega kohupiim munadega. Tükelda martsipan ja sega kohupiima hulka. Tõsta koogipõhjale nõrutatud ja tükeldatud virsikupoolikud. Kata kohupiimaseguga ja silu ühtlaseks. Küpseta 180 °C juures umbes 40 min.
Lihtne ja kodune!