MAAILMA KÖÖK | PORTUGAL. Kartuli-lehtkapsasupp

Ragne Värk, 17. aprill 2024

Kui soovid supimenüüd uuendada, proovi kindlasti Portugalist pärit rustikaalset suppi. Soojendav kausitäis sobib hästi laisklemispäevadeks, kui pikalt pliidi ees askeldada ei viitsi.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 250 g chorizo’t
  2. 1 sibul
  3. 3 küüslauguküünt
  4. 600 g puhastatud kartuleid
  5. 100 g lehtkapsast
  6. 1 tl suitsupaprikapulbrit
  7. 1 l puljongit
  8. 1 prk valgeid ube
  9. 1 dl vahukoort
  10. soola, pipart
  11. maitsestamiseks sidrunikoort
  1. Viiluta vorst. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ja prae vorstiviilud läbi, tõsta kõrvale. Haki sibul ja küüslauguküüned. Tükelda lehtkapsas ja kooritud kart

  2. Aja samas potis taas kuumaks sorts õli. Lisa sibul ja hoia paar minutit tulel, seejärel pane juurde hakitud küüslauk. Kuumuta läbi. Lisa kartul ja lehtkapsas. Sega juurde suitsupaprika. Pruunista mõned minutid ja vala sekka puljong. Keeda kartulite pehmenemiseni. Umbes viis minutit enne keetmise lõppu lisa küpsetatud vorstid, oad ja vahukoor. Maitsesta soola, pipra ja veidikese sidruni riivitud koorega.

  3. Toitev!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?