Pildistamine aitab üliharuldast McCune-Albrighti sündroomi põdeval Andral tõvega paremini toime tulla – ta on isegi oma haigusest räsitud keha fotoprojekti põiminud

Silja Paavle, 22. november 2023

Kui Andra Rahe paremat reieluud lõikusega sirgendati, jäi üks käsi harjumatult kargust vabaks. Kunstnikuhingega naine haaras sinna fotoka ja leidis nii endalegi ootamatult päris oma tee.

„Teine kark on minu nunnufaktor. Tundub, et mind usaldatakse tänu sellele rohkem,» naeratab Andra (27). Tõsi, kark ühes käes pole see, mille kohta nunnu öelda. Seda enam, et liikumispuue on teda rohkem takistanud kui edasi aidanud. Aga nüüd, õpingute lõpusirgel näeb naine, kuidas just see aitab läheneda inimgruppidele, kellest ta fotograafina siiralt huvitub. „Kark ühes ja fotoaparaat teises käes äratab miskipärast rohkem usaldust,“ nendib ta. Igatahes on fotograafia andnud talle justkui tiivad – kogu elu pigem eraldatuses elanud noor naine on tänu sellele leidnud vabanduse, miks minna kodust välja tööd tegema ja suhtlema. Kire ja sädemeid pilduvate silmadega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?