1, 2, 3, ja valmis! Küpseta kadripäevaks karaskit!
Ragne Värk, 22. november 2023
Kadripäev on saabumas ja sel puhul on igati õige aeg meisterdada valmis üks tõeliselt tore karask. Serveeri või ja soolahelvestega.
Valmistamise aeg
30–40 min
Kogus
8 portsjonit
- 100 g kandilises pakendis kohupiima
- 1 muna
- 1 tl soola
- 1 sl mett
- 150 ml piima
- 125 g odrajahu
- 75 g nisujahu
- 0,5 tl soodat
- 2 sl sibulahelbeid (soovi korral)
- 2 sl toasooja võid
Hõõru kokku kohupiim ja muna. Lisa sool ja mesi. Segamist jätkates vala juurde piim. Pane teise kaussi odra- ja nisujahu, sooda ja sibulahelbed ning lisa kohupiimasegusse. Kõige viimase sega juurde toasoe või. Vala tainas võiga määritud vormi (Ø 21–22 cm) ja küpseta 175 kraadi juures 25–35 minutit, kuni karask on kuldpruun.
Kõige parem ahjusoojalt!