MAAILMA KÖÖK | HIINA. Kleepuvas meekastmes seesamikana
Seda rooga kohtad sageli erinevates Hiina restoranides, kuid nüüd proovi valmistada seda hoopis kodus – toit valmib kiirelt ning lõpptulemus on meelepärane ka lastele.
- 500 g kanakintsuliha
- 1 munavalge
- 1,5 dl kartuli- või maisitärklist
- 2 sl seesamiseemneid
- 3 sl rohelist sibulat, hakituna
- õli
- 1 küüslauguküüs
- 1 tl seesamiõli
- 1 sl heledat sojakastet
- 0,5 tl pruuni suhkrut
- 0,25 tl soola
- paar näpuotsatäit pipart
- 2 sl mett
- 3 sl heledat sojakastet
- 2 sl ketšupit
- 1 sl seesamiõli
- 1 sl valgeveiniäädika
- 3 sl vett
Tükelda kanakintsuliha väiksemateks tükkideks. Marinaadi valmistamiseks haki küüslauguküüs hästi peeneks ja sega ülejäänud marinaadiainetega. Lisa marinaad kanatükkidele ja sega kõik kokku. Jäta maitsestuma vähemalt 15 minutiks.
Sega kastmekomponendid omavahel. Kui kana on maitsestunud, lisa kanale juurde munavalge. Sega. Seejärel lisa tärklis ning jälgi, et kõik kanatükid saaksid tärklisega ilusti kokku. Kuumuta pannil paras kogus õli ning küpseta kanalihatükid mõlemalt poolt kuldseks. Liha peaks enam-vähem valmis küpsema, kuna hiljem kuumutad seda kastmes üsna vähe aega.
Tõsta küpsetatud kana taldrikule. Samale pannile vala kaste ning kuumuta minutijagu. Seejärel lisa pannile tagasi kana. Kuumuta ja sega korralikult, et kana saaks kastmega kokku. Lisa seesamiseemned. Serveerides riputa peale rohelist sibulat.
Põnev ja lihtne!