MANDARIINIDE VÄLIMÄÄRAJA: oska tunda poodides müüdavaid eri sorte ja hübriide

Ragne Värk, 8. detsember 2021

Õrna viljaliha ja magusa maitsega mandariini tunneme ju kõik. Sellest viljast on aga aretatud mitmeid hübriide, mis on müügil ka meie kauplustes.

  • Tangeriin – mandariinapelsini ja pomerantsi ristamise tulemus, selle koor on värvilt tumedam ning viljaliha vähem lõhnav.

  • Klementiin – mandariini ja pomerantsi hübriid, punakasoranži ja kergesti eraldava koorega. Viljaliha on mahlane.

  • Tangor – tangeriini ja magusa apelsini ristand. Mandariiniga sarnase välimusega. Kergesti eralduva koore ja magushapu viljalihaga.

  • Tangelo – mandariinapelsini ja greibi ristand, mille viljaliha on kergelt mõru maitsega. Välimuse järgi tunneme selle vilja ära varreosas paikneva pisikese nupu järgi.

  • Ugli – tangeriini ja greibi ristand, mis on värske ja intensiivse maitsega. Koor on kollekasroheline ja poorne ehk välimuselt üsna kole.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?