SUVEHOIDIS. Tšilli-suvikõrvitsamoos

Ragne Värk, 13. august 2025

Kui suvikõrvitsad peenral üle ääre ajavad, keeda mõnusalt magusat, kergelt teravat ja mitmekülgselt kasutatavat moosi. Usu − see on tõeline üllataja!

Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
3 portsjonit
  1. 1 kg kooritud ja riivitud suvikõrvitsat
  2. 2 punast tšillit
  3. 2 hakitud küüslauguküünt
  4. 1 sibulat
  5. 1 sl peeneks riivitud ingverit
  6. 200 g pruuni suhkrut
  7. 100 ml valgeveiniäädikat
  8. 1 tl soola
  9. 0,5 tl sidrunist riivitud koort
  1. Riivi suvikõrvits jämeda poolega. Haki peeneks tšilli, küüslauk ja sibul. Pane kõik koostisosad potti ja lase keema tõusta. Hauta keskmisel kuumusel umbes 20 minutit või seni, kuni suvikõrvits on pehme. Maitsesta lõplikult ja tõsta kuum hoidis kohe puhastatud purkidesse.

  2. Kaua säilib: Külmkapis vähemalt neli kuud või isegi rohkem! Kui juba purgi avasid, püüa ära tarbida nädala jooksul.
    Kasutamine: Sobib väga hästi lisandiks grillvorstide või grill-liha kõrvale. Samuti täienduseks juustuvaagnale, võileivakatteks või burgeri, tortilja või hot dog’i vahele.
    Soovitus: Et hoidis mõnusalt vürtsikas tuleks, lisa tšilliseemneid. Lõppfaasis pane juurde 1–2 sl oliiviõli – see annab siidisema tekstuuri ja aitab maitsetel ühtlustuda.
    Puista keetmise ajal segusse ka näiteks koriandri- ja sinepiseemneid või köömneid. Need lisavad mõnusaid üllatusnüansse. Rösti neid eelnevalt aga kuival pannil, sest see äratab vürtside maitse üles.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?