SUVEHOIDIS | Marineeritud redised killukese küüslauguga

Ragne Värk, 18. juuni 2025

Kõige ägedam on selle hoidise juures imelihtne valmistamisviis – pista kõik ained kiirelt purki ja oota valmimist.

Valmistamise aeg
15 minutit + maitsestumisaeg
Kogus
1 portsjon
  1. 250 g rediseid (puhastamata kogus)
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 0,5 tšillit
  4. 3 pipratera
  5. 3 dl vett
  6. 1 tl soola
  7. 1 tl suhkrut
  8. 1 sl valge veini äädikat
  1. Lõika puhastatud redised õhukesteks viiludeks. Pane purki, lisa poolitatud küüslauguküüned, tšilliviilud ja pipraterad. Raputa purki kergelt, et kõik seguneks. Kalla potti vesi, lisa sool ja suhkur, kuumuta keemiseni. Keeruta lusikat, et maitseained lahustuksid, sega juurde valgeveiniäädikas. Lase vedelikul jahtuda 10 minutit ja vala siis redistele. Sulge kaanega ja lase toatemperatuuril seista umbes tund. Seejärel tõsta hoidis külmkappi.

Kaua säilib: Korralikult külmkapis hoiustatuna umbes üks kuu, kuid soovitav on ära süüa esimese kahe nädala jooksul.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?