MAAILMA KÖÖK. SAKSAMAA | Suvine maasikakook
Ragne Värk, 18. juuni 2025
Kui see küpsetis lauale jõuab, pöörduvad kõigi pilgud lummatult vaid ühte punkti. Ja selleks on kuhjaga põhjust – eestimaiste mesimagusate maasikate kõrval kahvatub ju kõik muu.
Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
8 portsjonit
Põhi:
- 100 g toasooja võid
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- näpuotsatäit soola
- 3 muna
- 0,5 dl piima
- 2,5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 200 g vanillipudingut
Kate:
- 300 g maasikaid
Kasuta eestimaiseid maasikaid!
Vahusta või suhkrute ja soolaga. Lisa ükshaaval munad, seejärel piim. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning seejärel segades ülejäänud tainasse. Vala 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 25 minutit. Lase jahtuda.
Määri jahtunud koogile puding. Viiluta maasikad ja laota peale.