MAAILMA KÖÖK. DUBAI | Dubai šokolaadi-juustukook
Dubai šokolaad on vallutanud kogu maailma ning sellest pistaatsiakreemi ja kataifi-täidisega maiusest räägivad kõik. Sina tee aga hoopis sellest maiusest inspireeritud juustukook.
- 250 g šokolaadiküpsiseid
- 75 g võid
- 400 g toasooja toorjuustu
- 2 tl vanillisuhkrut
- 200 g valget šokolaadi
- 1 dl vahukoort
- 200 g kataifi-tainast
- 4 sl võid
- 175 g pistaatsiapastat
- 2 dl vahukoort
- 100 g tumedat šokolaadi (56%)
- 75 g piimašokolaadi
- pistaatsiapastat, -pähkleid, vaarikaid
Peenesta küpsised. Vala juurde sulatatud või, sega ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (Ø 24 cm).
Täidise valmistamiseks hõõru toorjuust kausis lahti, lisa vanillisuhkur. Sulata šokolaaditükid veevannil, sega ühtlaseks. Lisa segades toorjuustusegusse. Viimasena vahusta koor tugevaks vahuks ja sega toorjuustusegusse. Laota täidis küpsisepõhjale.
Rebi ülessulatatud kataifi-tainas väiksemateks tükkideks. Sulata pannil või ja prae kataifi kuldpruuniks. Tõsta pliidilt ja sega juurde pistaatsiapasta. Laota vormi.
Katte jaoks kuumuta koor keemiseni. Lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega ühtlaseks ja nirista kate koogile.
Lase jahedas taheneda vähemalt kuus tundi. Vahetult enne serveerimist pane peale pistaatsiapasta, hakitud pähklid ja vaarikad.