MAAILMA KÖÖK. DUBAI | Dubai šokolaadi-juustukook

Ragne Värk, 11. juuni 2025

Dubai šokolaad on vallutanud kogu maailma ning sellest pistaatsiakreemi ja kataifi-täidisega maiusest räägivad kõik. Sina tee aga hoopis sellest maiusest inspireeritud juustukook.

Valmistamise aeg
1 tund + tahenemisaeg
Kogus
12 portsjonit
Põhi:
  1. 250 g šokolaadiküpsiseid
  2. 75 g võid
Täidis:
  1. 400 g toasooja toorjuustu
  2. 2 tl vanillisuhkrut
  3. 200 g valget šokolaadi
  4. 1 dl vahukoort
Pistaatsiatäidis:
  1. 200 g kataifi-tainast
  2. 4 sl võid
  3. 175 g pistaatsiapastat
Kate:
  1. 2 dl vahukoort
  2. 100 g tumedat šokolaadi (56%)
  3. 75 g piimašokolaadi
Peale:
  1. pistaatsiapastat, -pähkleid, vaarikaid
  1. Peenesta küpsised. Vala juurde sulatatud või, sega ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (Ø 24 cm).

  2. Täidise valmistamiseks hõõru toorjuust kausis lahti, lisa vanillisuhkur. Sulata šokolaaditükid veevannil, sega ühtlaseks. Lisa segades toorjuustusegusse. Viimasena vahusta koor tugevaks vahuks ja sega toorjuustusegusse. Laota täidis küpsisepõhjale.

  3. Rebi ülessulatatud kataifi-tainas väiksemateks tükkideks. Sulata pannil või ja prae kataifi kuldpruuniks. Tõsta pliidilt ja sega juurde pistaatsiapasta. Laota vormi.

  4. Katte jaoks kuumuta koor keemiseni. Lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega ühtlaseks ja nirista kate koogile.

  5. Lase jahedas taheneda vähemalt kuus tundi. Vahetult enne serveerimist pane peale pistaatsiapasta, hakitud pähklid ja vaarikad.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?