1, 2, 3 JA VALMIS! Pirni-kitsejuustupirukad
Ragne Värk, 21. mai 2025
Hing ihkab midagi erilist? Mahlase pirni, magusa mee ja mõnusa soolakusega kitsejuustu kooslus täidab su soovi imeväel.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
- 200 g pärmi-lehttainast
- 100 g kitsejuustu
- 100 g magusat pirni
- 1 sl hakitud Kreeka pähkleid
- 1–2 tl vedelat mett
- serveerimiseks rukolat
- määrimiseks ühte munakollast
Sulata üles kaks lehttainaplaati. Seejärel lõika pooleks, et saaksid neli ruudukest. Tee noaga umbes 1 cm kauguselt mööda tainaääri sisselõige, tainast täielikult läbi lõikamata. Määri ääred kokku lahtiklopitud munakollasega.
Jaota ruutude keskele kitsejuustuviilakad. Peale tõsta viilutatud pirn. Raputa lisaks Kreeka pähkleid ja nirista peale mesi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 12 minutit. Serveeri rukolaga, soovi korral lisa veel mett.
Kasuta valmislõigatud lehttainaplaate.