MAAILMA KÖÖK. IIRIMAA. Mahlane rabarberipirukas

Ragne Värk, 21. mai 2025

Lihtsas, aga erakordselt maitsvas küpsetises sulandub hapukas rabarber koos mureda põhjaga täiuslikuks koosluseks.

Valmistamise aeg
20 minutit + küpsemisaeg ja taina maitsestumisaeg
Kogus
8 portsjonit
Tainas:
  1. 200 g toasooja võid
  2. 50 g suhkrut
  3. 2 muna
  4. 300 g nisujahu
  5. näpuotsatäit soola
Täidis:
  1. 850 g rabarberit
  2. 300 g suhkrut
  3. 1 tl kaneeli
  4. 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
  5. näpuotsatäit soola
  6. 1 muna määrimiseks
  1. Vahusta või suhkruga. Lisa munad, sega ühtlaseks. Pane juurde jahu ja sool ning sõtku kätega ühtlaseks palliks. Tõsta külmkappi maitsestuma vähemalt kaheks tunniks.

  2. Vahetult enne küpsetama asumist koori ja tükelda rabarberid. Sega need kokku ülejäänud maitseainetega. Rulli 2/3 tainast jahusel pinnal laiali ning vooderda sellega võiga määritud kandilise koogivormi (21 × 29 cm) põhi ja ääred. Tõsta peale rabarberitäidis. Rulli ülejäänud tainas kandiliseks kettaks ja kata kook. Näpi tainaääred omavahel kokku ja torgi kahvliga peale kerged augud.

  3. Määri kooki pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 180 kraadi juures 45–55 minutit.

  4. Rohke täidisega!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?