KEVADPÜHAD UKSE EES: kodune pasha
Ragne Värk, 16. aprill 2025
Lähenevate lihavõtete eel on igati sobiv aeg pühadele nii omane magustoit valmis teha.
Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
10 portsjonit
- 4 muna
- 1 kg kohupiima (kandilises pakis)
- 2 dl vahukoort
- 1,5 kl suhkrut (oleneb, kui magusat soovid, võid ka natuke vähem/rohkem panna)
- 1 tl vanillisuhkrut
- 200 g sulatatud võid
- 150 g rosinaid, kuivatatud jõhvikaid ja kirsse
- 50 g peeneks hakitud pähkleid
- 50 g kergelt peeneks hakitud mandlilaaste
Eralda munakollased munavalgetest. Pane potti kohupiim koos vahukoore, suhkrute, munakollaste ja võiga. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni keemiseni. Vahepeal lisa väiksemaks hakitud puuviljad, pähklid ja mandlilaastud. Võta pliidilt. Vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult segades. Vala segu vormi või marliga vooderdatud sõelale ja lase kausi kohal nõrguda ööpäev. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt.
Õnnestub alati!