MAAILMA KÖÖK. POOLA | Külluslik kohupiimakook

Ragne Värk, 16. aprill 2025

Kui soovid lisaks pashale proovida miskit uut, katseta Poolast pärit klassikalise sernikuga. Rikkalik, sametine ja kohupiimast pakatav koogike suudab sind kindlasti üllatada.

Valmistamise aeg
20 min + 1 tund küpsemiseks
Kogus
10 portsjonit
  1. 225 g toasooja võid
  2. 175 g suhkrut
  3. 1 tl vanillisuhkrut
  4. 4 muna
  5. 800 g kohupiima
  6. 4 sl kartulitärklist
  7. 0,75 dl vahukoort
  8. 1 apelsini riivitud koort
  1. Vahusta või koos suhkrutega. Eralda munakollased munavalgetest. Sega munakollased ükshaaval võisegusse, tee iga lisamise järel lusikaga mõned tiirud. Sega sisse kohupiim, seejärel kartulitärklis, vahukoor ja apelsini riivitud koor. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kõige viimasena kohupiimasegusse.

  2. Vooderda koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Tõsta segu lahtikäiva koogivormi (22–24 cm) põhjale ja küpseta 170 kraadi juures umbes 1 tund. Lülita kuumus välja, ava uks ja lase koogil ahjus järelküpseda umbes 30 minutit.

  3. Gluteenivaba!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?