MAAILMA KÖÖK. HISPAANIA | Teistmoodi banaanikook

Ragne Värk, 9. aprill 2025

Ääretult maitsvate Málaga koogikeste katte all peidab end üllatuslikult terve banaan. Magus amps kaunistab igat peolauda, kuid tõstab tuju taevani ka argipäeval.

Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
5 portsjonit
Koogipõhi:
  1. 4 muna
  2. 125 g suhkrut
  3. 1 tl vanillisuhkrut
  4. 20 g maisitärklist
  5. 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  6. 100 g nisujahu
  7. 1 tl küpsetuspulbrit
  8. näpuotsatäis soola
Kreem:
  1. 375 g toasooja mascarpone’t
  2. 5075 g suhkrut
  3. 3 dl vahukoort
Peale:
  1. 5 banaani
Kate:
  1. 1,5 dl vahukoort
  2. 75 g tumedat šokolaadi
  3. 75 g piimašokolaadi
Lisaks:
  1. serveerimiseks valget šokolaadi ja hakitud pähkleid
  2. immutamiseks rummi
  1. Tee põhi: vahusta munad koos suhkruga heledaks vahuks. Pane kokku ülejäänud kuivained ja lisa ettevaatlikult segades munasegule. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 × 36 cm) ja küpseta 175 kraadi juures 15–20 minutit. Lase jahtuda ja lõika põhi siis 7 cm laiusteks ribadeks. Poolita ribad.

  2. Tee kreem: Hõõru mascarpone koos suhkruga lahti. Vahusta koor tugevaks vahuks ja lisa mascarpone-suhkrusegule. Katte valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega ühtlaseks.

  3. Koogi kokkupanemine: immuta põhjasid kergelt rummiga. Määri ühele põhjale kreemi ja suru peale teine põhi. Määri samuti kreemiga kokku ja silu pealt ühtlaseks. Aseta peale terve banaan. Kata ühtlaselt šokolaadiga. Raputa kaunistuseks pähkleid. Valmista samamoodi teised koogid. Lase jahedas taheneda. Vahetult enne serveerimist nirista peale valget šokolaadi.

  4. Säilita külmkapis.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?