MAAILMA KÖÖK. HISPAANIA | Teistmoodi banaanikook
Ääretult maitsvate Málaga koogikeste katte all peidab end üllatuslikult terve banaan. Magus amps kaunistab igat peolauda, kuid tõstab tuju taevani ka argipäeval.
- 4 muna
- 125 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 20 g maisitärklist
- 3 sl naturaalset kakaopulbrit
- 100 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 375 g toasooja mascarpone’t
- 5075 g suhkrut
- 3 dl vahukoort
- 5 banaani
- 1,5 dl vahukoort
- 75 g tumedat šokolaadi
- 75 g piimašokolaadi
- serveerimiseks valget šokolaadi ja hakitud pähkleid
- immutamiseks rummi
Tee põhi: vahusta munad koos suhkruga heledaks vahuks. Pane kokku ülejäänud kuivained ja lisa ettevaatlikult segades munasegule. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 × 36 cm) ja küpseta 175 kraadi juures 15–20 minutit. Lase jahtuda ja lõika põhi siis 7 cm laiusteks ribadeks. Poolita ribad.
Tee kreem: Hõõru mascarpone koos suhkruga lahti. Vahusta koor tugevaks vahuks ja lisa mascarpone-suhkrusegule. Katte valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega ühtlaseks.
Koogi kokkupanemine: immuta põhjasid kergelt rummiga. Määri ühele põhjale kreemi ja suru peale teine põhi. Määri samuti kreemiga kokku ja silu pealt ühtlaseks. Aseta peale terve banaan. Kata ühtlaselt šokolaadiga. Raputa kaunistuseks pähkleid. Valmista samamoodi teised koogid. Lase jahedas taheneda. Vahetult enne serveerimist nirista peale valget šokolaadi.
Säilita külmkapis.