Pitsa algab heast põhjast

Ragne Värk, 9. aprill 2025

Olgu see siis õhuke ja krõbe, paks ja kohev või hoopis mõne vahva krutskiga. Lisandid vali alati ise täpselt sellised, nagu sulle meeldivad.

Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
1 portsjon
Klassikaline pitsapõhi
  1. 250 g nisujahu
  2. 1 tl kuivpärmi
  3. 0,5 tl suhkrut
  4. 0,5 tl soola
  5. 175 ml leiget vett
  6. 2 sl õli
  1. Sega kuivained omavahel. Vala juurde vesi ja sõtku tainaks. Lisa õli, jätka sõtkumist, kuni tainas käte küljest lahti tuleb. Lase rätiku all soojas kohas kerkida vähemalt 30 minutit (või kuni see on silmanähtavalt kerkinud). Seejärel rulli jahusel pinnal kettaks ja tõsta küpsetusplaadile.

  2. PS! Soovi korral võid taina tõsta ka õliga piserdatud vormi (Ø 24–26 cm) põhjale.

  3. Kata meelepäraste lisanditega ja küpseta alumisel siinil pöördõhuga režiimil 230 kraadi juures umbes 15–20 minutit.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
1 portsjon
Pärmita pitsapõhi
  1. 400 g nisujahu
  2. 1,5 tl küpsetuspulbrit
  3. 0,5 tl soola
  4. 240 ml vett
  5. 2 sl oliiviõli
  1. Sega kuivained omavahel. Pane juurde vesi ja õli, sõtku ühtlaseks. Rulli kettaks ja tõsta peale meelepärased lisandid. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?