1, 2, 3 JA VALMIS! Šokolaadised banaani-maapähklivõikommid
Ragne Värk, 15. jaanuar 2025
Taevalikult magus, rikkalik, tummine, täidlane – just selline on õige fudge. Ehkki retsepte on nii palju erinevaid, täiendavad siin maitseid banaanid, maapähklivõi ja paisutatud riis.
Valmistamise aeg
20 minutit + tahenemisaeg 4 tundi
Kogus
10 portsjonit
- 200 g maapähklivõid
- 50 g võid
- 100 g tumedat šokolaadi
- 2 banaani
- 0,5 tl kaneeli
- näpuotsatäit meresoola
- 50 g paisutatud riisi
Pane maapähklivõi koos võiga kaussi, kuumuta segunemiseni. Sulata šokolaaditükid veevannil. Purusta kahvliga banaanid. Sega sulašokolaad, banaanipüree, kaneel ja meresool maapähklimassi. Viimasena sega juurde paisutatud riis.
Tõsta toidukilega vooderdatud säilituskarpi ja silu pealt ühtlaseks. Karbi suurus oleneb sellest, kui õhukest või paksu maiust soovid. Hoia külmkapis vähemalt neli tundi. Lõika tahenenud komm terava noaga väikesteks tükkideks. Säilita külmkapis.
Soovi korral lisa peotäis hakitud Kreeka pähkleid.