MAAILMA KÖÖK. Itaalia | Tummised mandliküpsised
Ragne Värk, 20. november 2024
Tummised ja mandlimaitsest pakatavad küpsised toovad päikese välja ka kõige sombusema ilmaga.
Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
20 portsjonit
- 3 munavalget
- 2 sl Amaretto likööri
- 300 g mandlijahu
- 200 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- näpuotsatäit soola
Peale:
- 3 sl tavalist suhkrut
- 3 sl tuhksuhkrut
Vahusta munavalged, kuni saad pehmete tippudega vahu. Sega rahulikult ja tasapisi juurde liköör. Pane omavahel kokku ülejäänud kuivained ja lisa ettevaatlikult segades munavalgevahule. Aja lusika abil ühtlaseks ja lase külmkapis seista 15 minutit. Vormi tainast pisikesed pallikesed. Kasta need esmalt tavalisse suhkrusse, seejärel tuhksuhkrusse. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta kergelt lamedamaks. Toimi samamoodi ülejäänud tainaga. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.