Mullune „MasterChef Eesti“ võitja Ivari: „Olen selgelt öelnud, et ma ei ole kokk ega plaani ka hakata!“
Kodukokkade telekonkursi „MasterChef Eesti“ mullune võitja Ivari Vokk üllitab peagi omaloomingulistest retseptidest koosneva raamatu. Mida on aastatagune võit tema elus muutnud?
„Olen konsultant, aitan ettevõtteid erinevates protsessides, põhiliselt on need seotud tootmise või müügiga,“ avaldab läinud nädala Rootsis allhankemessil veetnud Ivari (46). Toiduvalmistamisega polnud see sõit grammigi seotud.
Nädalavahetusega läks teisiti. Vabal ajal purjetamise, sukeldumise, söögitegemise ja ulukijahtimisega tegelev mees pühendus siis suurimale hetkeharrastusele. Eidapere jahiseltsi perepäeval pakutud road olid kogu kupatusega tema looming: kopsupirukad hirve ja kopra skelettidest keedetud puljongiga, hirvesüdame tataki, hirvemaksapasteet, rebitud kopra burger, tartar põdra sisefileest, madalküpsetatud steik põdra välisfileest põletatud pastinaagi ja punase veini kastmega ning tarte tatin musta kardemoni jäätisega. „Toiduga mängimine on okei, isegi vajalik,“ kõlab tema juhtmõte.