HELEN ADAMSONI RASKE TEE EMADUSENI: „Nutsin iga päev, teadmatus oli nii suur.“

Helina Piip, 16. oktoober 2024

Helen Adamsoni värske raamat räägib saladusest, mida ta endas viimastel aastatel kandis. „Põhja all oli uus põhi, veel sügavam, veel valusam, veel lootusetum,“ kirjutab ta kunstliku viljastamise korduvalt luhtunud katseist. Kuid siis juhtus ime.

Superviseeritav pereterapeut ja sisulooja Helen (37) ning tema kaasa Rene on kaks ja pool aastat Tartus elanud, kuid peavad plaani taas pealinna kolida. „Jõudsin Tallinnaga ära harjuda. Siin Tartus on teised võlud, mida me praegusel eluetapil ei vaja. Me ei osanud ka arvestada, et siin on näiteks hämmastavalt vähe lapsehoidjaid, eriti neid, kes beebidega tegelevad,“ räägib Helen. Just täna, Naistelehe ilmumise päeval kaheksakuuseks saav tita Emma Sofia magab lõunaund.

Värske ema kaelas püüab pilku kaelaehe tütre nimetähega ja ripatsiga, mis näib kui pärl, ent valminud hoopiski rinnapiimast. „See on tehtud siinsamas Eestis – rinnapiim muudeti pulbriks ja sellest sündis ehe. See meenutab mulle, kui keeruline oli alguses lapse rinnale saamine ja imetamine. Ja seda, kui väga ma rinnapiima hindan – on see ju me tütre juba nii suureks kasvatanud,“ räägib Helen erilise tähendusega kulonist.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?