KODUKONTORI VÕLU: tee töönurgast lemmikpaik kasvõi magamistuppa

Krista Kiin, 16. oktoober 2024

Kodukontoris töötamine säästab aega, keskkonda ja rahakotti, kuid elutoadiivan või köögilaud pole selleks sobilik paik. Töönurga sisustamiseks elu- ja magamistuppa jagab praktilisi nippe sisearhitekt Britta Kodres.

Kaaludes, kuhu töönurk luua, mõtle esmalt läbi, palju sa lauapinda tegelikult vajad. Me kipume vahel üle mõtlema, justkui tuleks tingimata tekitada suur kontorituba. Valdavalt vajame vaid väikest lauakest ja tooli ning ennekõike vaiksemat pesa. Enamasti piisab standardsest (60 × 120 cm) lauaplaadist, vahel väiksemastki. Sellist lahendust annab ühte-teise tuppa kenasti ära mahutada. Kui töö eeldab aga suurt lauapinda monitoridele ja mitmele sülearvutile, analüüsi kaalukamalt, kas ruumi annab põhjalikumalt ümber teha.

Kõige olulisem on, et töine nurgake pakuks eraldatust ja keskendumist – vastasel juhul venivad töötunnid ekstra pikaks ja siis oleks mõistlikum päriskontorisse suunduda. Tööpaika pole mõtet tekitada näiteks trepialusesse soppi, kus tunnetuslikult on ebamugav istuda, kuhu kostab palju helisid ja lisaks tekib kergemini tolmu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?