MAAILMA KÖÖK. ITAALIA | Eriline ja põnev vitello tonnato

Ragne Värk, 9. oktoober 2024

Itaalia maitsete klassika koosneb õhukestest vasikalihaviiludest ja põnevast tuunikala-anšoovisekastmest ning saavutab taldrikul imelise kooskõla. Sobib külaliste üllatamiseks või muuks eriliseks sündmuseks.

Valmistamise aeg
Ettevalmistus 20 minutit + liha valmimisaeg 90 minutit + jahutamisaeg 2 tundi,
Kogus
8 portsjonit
  1. 750 g vasikaliha (selle puudumisel veiseliha)
  2. 1 sibulat
  3. 1 sellerivart
  4. 3 küüslauguküünt
  5. 3 loorberilehte
  6. 8 pipratera
  7. 2 tl soola
  8. 1 porgandit
  9. vett
Kaste:
  1. 1 tuunikalakonservi õlis
  2. 4 anšoovisefileed
  3. 1 sl sidrunist pressitud mahla
  4. 1 sl kappareid
  5. 125 g majoneesi
  6. soola, pipart, suhkrut
Serveerimiseks:
  1. kappareid, sidruniviile, maitserohelist
  1. Pane liha potti, lisa poolitatud sibul, küüslauguküüned, loorberilehed, pipraterad, sool ja kooritud porgand. Vala peale nii palju vett, et liha saaks täpselt kaetud. Lase veel keema tõusta ja seejärel hoia keskmisel tulel poolteist tundi. Lase lihal jahtuda ja tõsta külmkappi.

  2. Kastmeks pane kõik koostisosad mikserisse ja püreesta ühtlaseks. Lisa maitse järgi soola, pipart ja suhkrut.

  3. Serveerimiseks tee jahtunud vasikalihast õhukesed viilud ja aseta vaagnale. Laota peale kaste. Paku kapparite, sidruniviilude ja maitserohelisega.

  4. Põnev eelroog!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?