MAAILMA KÖÖK. Šveits | Teistmoodi mandliküpsised

Ragne Värk, 25. september 2024

Meeldivalt magusaid küpsetisi on ütlemata mõnus näppu haarata tassi kohvi või klaasi külma piima kõrvale. Ehkki mõnusaid ampse tuntakse küpsiste nime all, meenutavad need tekstuurilt ja omaduselt pigem pisikesi koogiruute.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
15 portsjonit
  1. 175 g mandlijahu
  2. 150 g nisujahu
  3. 150 g suhkrut
  4. 1 tl kaneeli
  5. paar näpuotsatäit soola
  6. 150 g külmkapikülma laktoosivaba võid
  7. 2 munakollast
Kate:
  1. 2 munavalget
  2. 30 g suhkrut
  3. 2 sl mandlilaaste
  1. Sega kuivained. Lisa või ja näpi purutaoliseks seguks. Pane juurde munakollased ja sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (21 × 29 cm) põhjale. Põhja paksus võiks jääda umbes 1,5 cm. Tõsta külmkappi seniks, kuni valmistad katet.

  2. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Vahustamist jätkates nirista juurde suhkur. Lõpptulemusena peab see jääma pehme, siidine ja läikiv. Laota kate küpsisepõhjale, raputa peale mandlilaastud ja küpseta 180 kraadi juures 30–35 minutit.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?