MAAILMA KÖÖK. ROOTSI | Võluv mandlikook

Ragne Värk, 18. september 2024

See uskumatult lihtsasti valmiv mandline ja tummine koogike on rootslaste seas ülipopulaarne. Algupäraselt kutsuti seda Rootsi külaskäigukoogiks – nimi seletab tabavalt ära selle, et kõiki südameid sulatava koogi jõuad kiirelt valmis teha ka ootamatute külaliste üllatamiseks.

Valmistamise aeg
15 minutit + pool tundi küpsemiseks
Kogus
10 portsjonit
Kate:
  1. 3 munavalget
  2. 125 g tuhksuhkrut
  3. 1 sl amaretto likööri
  4. 100 g mandlilaaste
Põhi:
  1. 125 g võid
  2. 150 g suhkrut
  3. 1 tl vanillisuhkrut
  4. 0,5 tl soola
  5. 135 g nisujahu
  6. 3 munakollast
  7. 1 sl amaretto likööri
  1. Esmalt valmista kate. Selleks vispelda kausis munavalged kergelt vahule. Lisa tuhksuhkur ja jätka vispeldamist segunemiseni. Viimasena lisa liköör ja mandlilaastud ning sega ettevaatlikult lusikaga kõik kokku. Jäta koogipõhja valmistamise ajaks ootele.

  2. Põhja valmistamiseks sulata või ja lase sel mõned minutid jahtuda. Sega kokku suhkrud, sool ning jahu. Lisa kuivainetele sulatatud või, munakollased ja liköör ning sega segunemiseni. Väldi üleliigset segamist.

  3. Määri koogivorm (Ø 21–22 cm) korralikult võiga kokku. Vala vormi põhja tainas. Silu ühtlaseks ja laota peale mandlikate. Küpseta kooki 175 kraadi juures 30–35 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogil avatud ahjuuksega ahjus seista veel umbes 10 minutit.

  4. Lihtne!

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?