MAAILMA KÖÖK. Maroko | Soojendav läätsesupp

Ragne Värk, 11. september 2024

See toitev ja kosutav lihavaba supp sobib suurepäraselt jahedateks sügisõhtuteks, sest sisaldab marokopärastele toitudele omaselt kuhjaga soojendavaid vürtse ja maitseaineid.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
6 portsjonit
  1. 1 sibul
  2. 15 cm jupp porrut
  3. 250 g porgandit
  4. 500 g kartuleid
  5. 2 küüslauguküünt
  6. 3 sl ingverijuurt
  7. soola, pipart
  8. 1 tl kurkumit
  9. 1 tl vürtsköömneid
  10. 1 tl suitsupaprikat
  11. 2 näpuotsatäit kaneeli
  12. 2 dl läätsesid (rohelisi ja punaseid läätsesid või nende segu)
  13. 3 sl tomatipastat
  14. 1 l puljongit
  15. 1 dl kreemjat kookospiima
  16. suur peotäis spinatilehti
  1. Haki sibul ja pane keskmisel kuumusel paksupõhjalisse potti õli sisse küpsema. Samal ajal haki järgemööda kõik köögiviljad ja lisa need üksteise järel potti. Sega vahepeal, et miski põhja ei kõrbeks. Maitsesta segu soola ja pipraga ning lisa segades maitseained – kurkum, vürtsköömned, suitsupaprika ja kaneel.

  2. Loputa läätsed korralikult voolava vee all. Nõruta ja lisa potti. Sega juurde tomatipasta ja vala potti puljong. Lase roal valmida umbes 15–20 minutit ehk kuni köögiviljad on pehmed. Vahetult enne valmimise lõppu vala juurde kookospiim ja lisa spinatilehed. Kuumuta minutike, maitsesta lõplikult ja serveeri.

Mis see on?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?