1, 2, 3 JA VALMIS! Petimaius
Mõnusalt lihtne ja taljesõbralik roog, mis sobib nii toitvaks hommikusöögiks kui ka vahepalaks lõunasel ajal. Selle valmistamine on lihtne, kuid valmimiseks vajab petimaius üleöö külmkapis seismist – nii jõuavad tšiiaseemned korralikult paisuda ja kogu segu maitsestuda. Sestap tee see eelmisel õhtul külmkappi valmis, et maius oleks järgmisel või ülejärgmisel päeval mugavalt söömiseks võtta.
- 2 banaani
- paar näpuotsatäit kaneeli
- 2 sl tšiiaseemneid, kuhjaga
- 2 tl kookoshelbeid
- petti
- 2–4 sl müslit
- marju (peale)
Võta 2 klaasi (suurusega 200–250 ml). Pane mõlemasse 1 banaan ja püreesta see kahvliga. Lisa kaneel, tšiiaseemned ja kookoshelbed. Vala klaasidesse pett, jättes umbes 1–2 cm ulatuses klaasi ülemisest äärest vabaks. Sega kergelt ja tõsta klaasid külmkappi üleöö valmima. Järgmisel päeval lisa müsli ja marjad. Head isu!
Võid maiusele niristada juurde ka pisut mett.