Kogu Eestimaa hoidisemeistrid, ühinege: konkursid ootavad osalema!
Tragidel perenaistel on ammuilma juba sahvririiulid lookas hea-parema all. Milleks hoida aga oma andeid vaka all? Otsi parimad purgid kohe välja ning jaga suupäraseid nippe teiste huvilistega.
Koigi moosikonkursi mulluse võitja ja Järvamaa legendaarse moosimeistri Kaie Altmetsa sõnul on konkursid hea viis end proovile panna. Kuna hoidistamine kuulus varasest noorusest naise igapäevaellu, on ju kogemust omajagu turjale kogunenud. „Ilmselt on asi mu seto juurtes. Harjusin maast madalast niimoodi elama, et kodus peab alati tagavara olema. Käisin vanaemadega lapsest peale metsas ja panin korjatut purki.“
Memmed tutvustasid marjade puhastamise kõrval ka õiget tehnikat. Kõige rohkem keedeti tollal mustasõstra- ja kirsimoosi, mida säilitati ämbris, mitte purgis. „Vanaemal seisis esikus kaks ämbrit – ühes mustasõstra-, teises kirsimoos. Nüüd tean öelda, et ilmselt keedeti liiga paksuks liigse suhkrukogusega. Aga väga hea moos oli!“