TÄNA MÖÖDUB KAKS AASTAT LAVASTAJA INGO NORMETI SURMAST | Õde Haldi Normet-Saarna: „Lihtsalt teatrimees on tema kohta vähe öeldud.“

Haldi Normet-Saarna, 4. september 2024

„Lihtsalt teatrimees on tema kohta vähe öeldud. Vend Ingot saab võrrelda kireva mosaiigiga, mis on elu jooksul endasse palju väärtuslikke kilde kogunud,“ ütleb Haldi Normet-Saarna ja vahendab mõned hetked kahe aasta eest siitilmast lahkunud legendaarsest Ingo Normetist.

„Kuigi raamatu «Minu vend Ingo“ ilmumisest pole sugugi palju aega möödas, istun ma ikkagi justkui esimest korda tühja arvutiekraani ees ja mõtlen, et mida küll järgnevale pildiseeriale sissejuhatuseks kirjutada. Aga … võib-olla näiteks seda, et vend Ingot saab võrrelda kireva mosaiigiga, mis on elu jooksul endasse palju väärtuslikke kilde kogunud. Lihtsalt teatrimees on tema kohta vähe öeldud. Teatrimees küll, aga seejuures ka õpetaja, euroopaliku teatrikooli rajaja, uudse lähenemisega erialaste raamatute koostaja, viljakas lavastaja ja pisut ka asjaarmastajast tervisesportlane. Väga asjatundlik kunstigurmaan. Isa ja vanaisa. Erakordselt sihikindel inimene ehk nagu tema õpilased on öelnud – vajadusel läks ka läbi halli kivi. Huvitaval kombel pole ta ainult näitleja olnud – katsetused oma tudengitele proovis asja näitlikustada on lõppenud naerupahvakutega. Suur naeru- ja naljasõber Ingo oligi. Huumor tõi igapäevaellu värvi ning meie vanaisa soovitusel proovis vend üldse headest aegadest saadud rõõmu ja jõudu endaga elu jooksul kaasas kanda. See läks tal korda.»

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?