Tassikook vürtsika kõrvitsaga
Külluslik sügis mühiseb täiel rinnal – on aeg köögivilju ka kookidesse pista! Tassikookide kohviku kokad poetasid hõrgutavasse maiusse pisut kõrvitsat ning jagavad lahkelt retsepti, et saaksid seda luksuslikku hõrgutist ka ise kodus järele teha.
- 1 sl kaneeli
- 0,5 sl ingverit
- 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
- ¼ tl piparkoogimaitseainet
- ¼ tl jahvatatud nelki
- 2 S-suuruses muna
- 1,2 dl kõrvitsapüreed
- 0,8 dl sulavõid
- 1 dl valget suhkrut
- 1 dl pruuni suhkrut
- 1,1 dl piima
- 3 dl jahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 1 tl kõrvitsamaitseaine segu
- 2,5 dl vahukoort
- 250 g toorjuustu
- 0,7 dl vürtsikat kõrvitsasiirupit
- 2 tl sidrunimahla
Kõrvitsamaitseaine segu valmistamiseks sega kõik koostisosad kokku. Sellest kogusest jagub mitmeks korraks.
Põhjade valmistamiseks löö kaussi munad, lisa neile eelnevalt sulatatud või, kõrvitsapüree ja suhkrud. Mikserda segu nii kaua, kuni suhkur sulab. Lisa edasi mikserdades piim, jahu, küpsetuspulber, sool ja kõrvitsamaitseaine segu nii palju, kui sulle paras tundub. Sega kuni saad ühtlase taina. Jaota see muffinitopsidesse.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20–30 minutit (sõltub ahjust), katsu küpsust tikuga.
Pärast valmissaamist jäta jahtuma.
Kreemi valmistamiseks sega kõik komponendid ja vahusta, kuni saad vormi hoidva kreemi. Võta appi kondiitripritsi otsik ja pritsi kreem põhjadele.
Kaunista meelepäraselt. Näiteks kaneeli ja röstitud pähklitega.